Jul 3, 17 / Leo 16, 01 06:12 UTC
Re: Asgardia Hakkında - Sıkça Sorulan Sorular (SSS / FAQ) ¶
Nuretdin Uneys bey merhabalar,
Türkiye bölümü ile ilgilenen toplamda 7 kişiyiz şu anda. Bölüm lideri Sn. Batuhan Ünal'dır. Ben aktif bir moderatörüm, diğer arkadaşlar da eğitimlerini tamamlayınca aktif moderatör/çevirmen/yazar vb olarak yanımızda olacaklar. Bizim görevimiz sosyal medyada üyelerle etkileşimi sağlamak ve düzenlemek, üst yönetimle de irtibat halindeyiz ama yetkili değiliz. Yetkili olmak için açıklanmış olan seçimleri kazanmak gerekecek, yani atanmış olan bizler yerine seçilmiş olan gerçek liderler komüniteyi yönetecek. Siz de adaylığınızı koyabilirsiniz. İletişim kanalları olan e-mail adreslerinden ya da facebook sayfa ve gruplarına mesaj atarak ya da doğrudan facebook üzerinden kendilerine ulaşarak Zahira, Jason, Nikari, Rebekah ve Lena gibi yöneticilere ulaşabilirsiniz.
Şimdilik yapabileceğimiz en gerçekçi şey tanıdıklarımızı Asgardia'lı yapmak ve seviyeli bir komünite ve organizasyon oluşmasını sağlamaktır. Seçimler sonucunda seçilen liderlere farklı sorumluluklar verileceğini de tahmin ediyorum.
Henüz birleşmiş milletlere başvuru yapılmadı, ve yapılması için daha atılması gereken bir çok adım var. Fonksiyonel bir hükümet, gerçek vatandaşlık ve toprak bunlardan en önemlileri. Proje uzun soluklu bir proje olup sabır gerektireceği kesin, o nedenle "aman ya bundan da bir şey çıkmadı" diyerek terketmemek önemli.
Saygılar,